Musikalske Foredrag...
...er koncerter med særlige temaer og stor vægt på det der siges mellem sangene.
Det er den gode kombination af underholdning og oplysning, og egner sig fint som et anderledes indslag i foredragsrække på biblioteket eller i oplysningsforbundsregi.
Et musikalsk foredrag kan også være et godt udgangspunkt for en debataften.


Her er et par eksempler:

Jeppe Aakjær
En musikalsk foredrag, der via sange og anekdoter og uddrag fra Jeppe Aakjærs prosatekster, tegner et helhedsportræt af "Jens Vejmands" far.
Hvis man hører til dem, der kun kender Jeppe Aakjær som en romantisk og lyrisk hjemstavnsdigter, er her lejligheden til genkendelsens glæde, men også til at møde andre sider af ham. F.eks. forfatteren, der fik direkte socialpolitisk betydning, da han skildrede tyendets vilkår og som havde et kontroversielt forhold til kirken for en mand af sin tid. Bente og Leif modtog Aakjærprisen 2012 og er 'husorkester' på Jenle!

Sigfred Pedersen
Fynbo'en, hvis sange om nogen, er synonyme med Nyhavn og miljøet deromkring, og som kunne få kobbermønterne til at springe om ørerne på enhver gårdsanger dengang de fandtes. Men også fynbo'en, der aldrig glemte hvor han kom fra, og som har skrevet og tænkt mangt og meget, som ikke alt sammen står på første side i Lystige viser, men som ikke er mindre interessant af den grund! I dette musikalske foredrag, kan man være vis på at få lidt af det hele - både velkendte samt et indblik ind i de mere ukendte sider af Sigfred Pedersens univers. Så få "solens gule unger" sendt lige ind i hjertet, bliv klogere og vær med til at fejre foråret på ægte Sigfred-manér- hele året rundt!

Fra Jenle til Nyhavn ad omveje

I dette musikalske foredrag blander Bente og Leif kortene med Jeppe Aakjær som spar konge og Sigfred Pedersen som klør knægt, og ud over sange vil der være masser af spændende fortællinger om de to store digtere. Omvejene består af smægtende harmonika-toner, der må bejle til enhver hjerter dame, samt hvad Bente og Leif nu ellers måtte få øje på gennem ruderne af vise ord fra de andre små og store digtere.

Når forårssolen skinner...
...skriver Benny Andersen i én af sine dejlige sange. Dette causeri mellem sange, melodier og forårsrelevant snak, kan naturligvis opleves fra første erantis titter op ogfrem til det sene forår. En lang række forårs-muntre sange og viser af både ældre og nyere dato, og harmonika, som den klingede i gårdene fra det tidlige forår dengang gadens spillemænd var til. Vær sikker på at forårs-solen skinner bagefter - ihvertfald indeni!

Højskolesangbogen - lyt og syng med
Bente og Leif har begge sangene fra Højskolesangbogen med sig fra barnsben. Sangene er en del af deres musikalske arv, og de kan mange gode historier om mange af digterne, sangene og anledningerne, hvor de er blevet sunget. Så dette foredrag lægger stor vægt på den lille tykke, blå bog; både på at præsentere gammelt og nyt indhold i den og at gi' dem der lytter en chance for at synge med undervejs.

Det du gi'r kommer altid tilbage...
....er én af verselinierne i en sang skrevet af Bente Kure. Og sammen med Leif Ernstsen, har hun siden 1985 givet en lang række koncerter, hvor disse og mange andre 'visdomsord' har fundet vej til ører, der gerne ville ha' mere end bare sjov underholdning. Nu har de sammensat et musikalsk foredrag, hvor de går i højden med de store spørgsmål og i dybden med underfundigheden - men ikke på kompromis med det glade liv! Og det hele sker i både det talte og sungne ord - tilsat de livsholdninger,
man kun kan udtrykke i toner.